Programare

Contactează-ne pentru o programare în orașul tău!

Despre frumusețea uitată a naturaleții

Experții în estetică și medicii dermatologi au subliniat în nenumărate rânduri cât de benefic este obiceiul de a lăsa tenul ”să respire” fără machiaj. Dacă tot avem această lungă perioadă de respiro la dispoziție, haideți să ne bucurăm de avantajele pe care le aduce pielii și stării noastre de bine.

Ce se întâmplă cu pielea ta când renunți la machiaj?

  • tenul se regenerează și formează celule noi, care îți oferă un aspect mai tânăr și mai proaspăt;
  • lipsa machiajului previne uscarea tenului și încărcarea porilor;
  • micile imperfecțiuni se estompează;
  • aspectul tenului devine mai uniform;
  • tenul își reglează producția de sebum
  • pielea își echilibrează procesele naturale de exfoliere, curățare și hidratare (nu uita să bei multă apă și ceaiuri cu proprietăți antioxidante!:));
  • diversele afecțiuni/ erupții ale pielii cum sunt acneea și rozaceea se calmează și devin mai puțin vizibile;
  • reacțiile alergice ale tenului se diminuează.

Ce se întâmplă cu psihicul tău când revii la natural?

Pe lângă aceste beneficii demonstrate la nivelul pielii, renunțarea la machiaj are și importante avantaje psihologice. Îți redă încrederea în tine. Te ajută să fii autentică, să-ți accepți și să-ți îmbrățișezi frumusețea naturală unică. Chiar și micile imperfecțiuni.

Într-un studiu preliminar, participantele de sex feminin au fost încurajate să se privească zilnic în oglindă, pentru câteva minute, fără alt scop decât acela de a rămâne prezente și de a se bucura de moment.

După o perioadă de două săptămâni, participantele au declarat că se simt mai confortabil cu aspectul lor și au devenit mai puțin preocupate de purtarea machiajului. De asemenea, au raportat o scădere a presiunii și a stresului de a arăta impecabil, o scădere a autocriticii și o creștere a compasiunii de sine (Well, et al. 2016).

A renunța la machiaj, din când în când, nu înseamnă să fii neîngrijită. Dimpotrivă, înseamnă că îți pasă de sănătatea pielii tale și a gândurilor care îți hrănesc mintea.

Keep in mind: less is more. Always.

Share articol