Programare

Contactează-ne pentru o programare în orașul tău!

tratament epilare definitiva SPL Or-Light estetpro

Epilare definitivă SPL Or-Light

Cel mai revoluționar și performant echipament de epilare definitivă SPL

Yperion aduce noul patent unic SPL (square pulse light) ce reprezintă inovația în domeniul luminii pulsate, fiind mult mai eficientă decât IPL. SPL Or-Light este constituit din 5 impulsuri de energie consecutive și constante, de aceeași intensitate. Mai mult de atat, cu Or-Light este eliminată posibilitatea oricărei arsuri, dovedindu-se astfel siguranța acestui echipament.

 

Or-Light: Epilare definitivă, rapidă și fără durere

Mai întâi, zona care va fi epilată cu Or-Light va fi curățată și dezinfectată. Apoi, se acoperă alunițele de pe acea zonă, dacă există, cu un creion special, astfel încât lumina să nu poată pătrunde. După ce este îndeplinită și această etapă, în zona respectivă se aplică un gel special și începe efectiv sesiunea de epilare definitivă SPL Or-Light.

Procedura Or-Light nu este dureroasă, deși, în funcție de piele, densitatea firului de păr sau sensibilitatea fiecărei persoane, senzația poate fi simțită diferit. Pentru că, totuși, este vorba despre o lumină pulsată, care ar putea deranja, atât operatorul, cât și clientul vor purta ochelari speciali, astfel incât vederea să le fie protejată.

 

Cum funcționează epilarea definitivă SPL Or-Light?

Energia luminii este absorbită slectiv de către melanina din firul de păr și este transmisă către foliculul pilos. Acesta este anihilat sub acțiunea transmisă prin firul de păr.
Tratamentele cu SPL Or-Light pentru epilare definitivă distrug foliculul pilos prin încălzirea selectivă a fiecărei tije de păr până la o temperatură de 70°C. Distrugerea permanentă a părului și protejarea simultană a țesutului înconjurător este o sarcină dificilă. În timpul epilării optice Or-Light, se ating temperaturi care asigură denaturarea proteinelor în celulele ce înconjoară foliculul.

Un tratament Or-Light conduce, în medie, la o reducere a numărului de fire de păr în medie cu 70% în primele 3 ședințe, iar după 6-12 ședințe Or-Light se distrug 80-95% din firele de păr.

 

Câte ședințe SPL Or-Light sunt recomandate?

În urma evaluării ce precede inițierea tratamentului, împreună cu consultantul centrului se stabilesc numărul de sedințe recomandate, în funcție de mai mulți factori:
• culoarea pielii
• culoarea și grosimea firului de păr
• adâncimea la care se află rădăcinile
• ciclul de creștere al părului
• zona de tratament
• factorii genetici individuali
• intensitatea luminii setate
• modalitatea de epilare anterioară a pacientei

 

Firul de păr are 3 faze de creștere:

1. faza de creștere activă – anagen
2. faza de regresie, când creșterea este oprită – catagen
3. faza de pauză, cand părul este in pregatire pentru o noua creștere – telogen

Tratamentul are eficiența maximă în faza anagenă. La un anumit moment, numai un anumit procent de foliculi se află în faza de creștere activă, de aceea tratamentul va necesita în medie 6-12 ședințe/ zonă, efectuate la un interval de 4-6 săptămâni distanță una de cealaltă, pentru a fi cât mai eficient și pentru a curăța zona cât mai bine.

 

Cât durează o ședință de epilare definitivă cu SPL Or-Light?

Ședințele pot dura de la câteva minute până la ceva mai mult de o oră, în funcție de suprafațele ce urmează a fi tratate. SPL Or-Light reduce la jumătate timpul alocat fiecărei zone (aparatul este mult mai rapid, generând un flash/ secundă).

 

Care este intervalul de timp între ședințe?

Ședințele următoare sunt programate când părul începe să crească din nou. În general, programările sunt fixate la un interval de 4-6 săptămâni sau după caz, la indicația specialistului, când părul începe să crească din nou.

 

Mi se potrivește epilarea definitivă cu tehnologia SPL Or-Light?

În aceeași măsură, atât femeile cât și bărbații pot obține reducerea permanentă a părului pe aproape orice zonă a corpului. Chiar dacă cele mai bune rezultate se obțin în cazul părului închis la culoare, s-au înregistrat rezultate foarte bune și în cazul părului mai deschis la culoare. Firele albe sau roșcate nu pot fi eliminate prin metoda de epilare definitivă SPL. Întrucât și pielea conține melanină, este important să nu fie prea închisă la culoare, din două motive: pentru a nu fi un ecran de protecție împotriva luminii și pentru a evita o eventuală depigmentare locală.

 

Când pot vedea rezultatele?

Creșterea părului este redusă după fiecare tratament de epilare permanentă. Numărul de ședințe recomandat de specialiști este de cca 6-12 ședințe / zonă. Numărul de ședințe poate varia de la un pacient la altul, în funcție de tipul și culoarea firului de păr din zona vizată tratamentului, dar și de statusul hormonal. Rezultatele sunt vizibile chiar de la prima ședință.

 

Este dureros tratamentul de epilare definitivă cu SPL Or-Light?

Cu cât densitatea firelor de păr este mai mare cu atât suprafața pielii din zona tratată va fi mai încălzită. Majoritatea oamenilor tolerează tratamentul foarte bine. Senzația de durere variază în intensitate de la un individ la altul, depinzând de concentrația de melanină din piele, respectiv de mărimea și densitatea firului de păr. Disconfortul pe care îl puteți resimți – minim – este adesea descris ca o ușoară pișcătură similară cu cea produsă de o bandă de elastic.

 

Există efecte adverse?

În majoritatea cazurilor nu sunt deloc efecte secundare. Felul în care suprafața tratată se prezintă imediat după tratament variază de la persoană la persoană, depinzând de amploarea procedurii și de tipul de piele. Efectele adverse – în rarele cazuri cand pot apărea – sunt de obicei minore. Poate apărea o înroșire în jurul foliculilor de păr sau edem local; acesta este un rezultat clinic de dorit ce indică răspunsul foliculului la tratament. Această reacție dispare în maxim cîteva ore. Toate efectele adverse teoretic posibile vă vor fi explicate de personal specializat în timpul consultației ce precede începerea tratamentului și oricând este necesar pe parcursul tratamentului.

 

Care este diferența dintre SPL și laser?

Reducerea părului, atât cu SPL cât și cu laser, se bazează pe același principiu: trimiterea de energie luminoasă către foliculul pilos. În timp ce laserul emite un fascicul de lumină pe o singură lungime de undă, SPL-ul emite un fascicul de lumină într-un spectru mai larg de lungimi de undă. Aceasta face ca tratamentul de epilare definitivă cu SPL să fie mai sigur decât laserul și cel puțin la fel de eficient.

 

Cât timp durează efectul fotoepilării SPL?

Părul existent este îndepărtat în proporție de 85-95%, în cazul finalizării tratamentului complet și a respectării planului de tratament indicat. Pe parcursul anilor, din diverse cauze, cum ar fi spre exemplu schimbările hormonale, este posibil să apară noi fire de păr și poate fi nevoie de efectuarea unor ședințe de întreținere (cca 1-2 ședințe/ an).

 

tratament SPL OR-LIGHT aparat epilare definitiva estet-pro

Avantajele tratamentului de epilare definitivă SPL

• Este în același timp eficient – distruge rădăcinile firelor de păr și sigur – protejează pielea și țesuturile înconjuratoare
• Cel mai rapid și puternic sistem de epilare definitivă SPL
• Tehnologia încorporată în acest aparat este sigură, datorită lungimilor de undă folosite
• Pielea este respectată – energia luminii actionează în profunzime distrugând rădăcinile firelor de păr
• Rezultate sunt vizibile încă de la prima ședință
• Timpul de tratament este foarte redus (câteva minute pentru axilă, de pildă)
• Orice fel de tip de păr ce conține pigment poate fi tratat
• Putem trata orice fel de zonă a corpului – fața, axila, bikini, picioare, spate, umeri – orice zonă oricât de întinsă ca suprafață sau delicată
• Nu necesită perioadă de recuperare – tratamentul poate fi realizat în pauza de prânz și persoana se poate întoarce imediat la activitățile curente
• Nu este necesară anestezierea zonei care urmează a fi tratată
• Nu există risc de infectare
• Părul nu mai crește pe zonele non-androgenice, epilarea având rezultate permanente

 

Contraindicații

Femei însărcinate sau în perioada de alăptare, diabetici, purtători de stimulator cardiac, implant metalic, hemofilie (predispozitie ereditara la hemoragii), tratamente anticoagulante, dezechilibre hematologice, epilepsie, boli fotosensibile, consum de medicamente fotosensibilizante, patologii ale pielii (psoriazis, dermatită, vitiligo etc), înroșeli îndoielnice ale pielii, acnee, micropigmentare (machiaj semipermanent), varice pronunțate, alunițele (nevii pigmentari) vor fi protejate pe toată durata tratamentului, piele pigmentată, herpes, cicatrici postoperatorii relativ recente, piele care prezintă fisuri sau leziuni, istorie de tumori, arsuri.

 

Precauții înainte de a urma un tratament de epilare definitivă SPL Or-Light

• Pielea ce urmează a fi epilată definitiv se va rade cu aparatul de ras înainte cu o seară sau cu câteva ore
• Fără epilare cu ceară sau aparate de epilat cu smulgere, timp de cel puțin 15 zile (ideal 3 săptămâni) înaintea ședinței
• Fără cremă depilatoare 1 săptămână înainte
• Fără decolorarea părului 1 săptămână înainte
• Fără expunere la soare/ solar cu cca 15 zile înainte de tratament
• Fără autobronzante aplicate cu o săptămână înainte de tratament sau pe parcursul tratamentului
• Fără creme, deodorante, parfumuri, creme cu filtru solar, uleiuri esențiale sau alte produse cosmetice aplicate pe corp, ce pot determina fotosensibilitate – acestea pot împiedica acțiunea tratamentului
• Fără băi fierbinți în ziua efectuării tratamentului.

 

Precauții după tratamentul de epilare definitivă SPL Or-Light

• Nu vă expuneți la soare/solar timp de 2 săptamani dupa sedinta de SPL;
• După tratament, pielea va fi sensibilă la căldură în următoarele 48 de ore, nu se recomandă dușurile sau băile fierbinți
• Dacă ați efectuat un tratament SPL pentru față, aplicați creme cu SPF 50+ cel puțin 48 de ore după tratament
• Nu exfoliați pielea tratată minim o săptămână după tratament
• Dacă ați epilat zona axilei, nu veți aplica deodorant cu alcool (cele fără alcool nu prezintă contraindicații)
• Nu consumați alcool timp de 24 ore după tratament
• Pe toată durata tratamentului nu se recomandă epilarea cu ceară, epilator sau creme, folosiți doar aparatul de ras

Tratamente disponibile în cadrul centrelor din Timișoara, Arad și Oradea.
Fă o programare acum!

Încearcă tratamentele noastre!

Datorită rezultatelor și încrederii clienților noștri am devenit prima opțiune în materie de tratatamente estetice non-invazive în toate cele trei orașe în care am deschis Centre EstetPRO.