Programare

Contactează-ne pentru o programare în orașul tău!

tratament masaj terapeutic estetpro

Masaj terapeutic profesional

Tipuri de tratamente: masajul anticelulitic, drenajul limfatic și masajul de relaxare

Celulita este o alterare a țesutului conjunctiv subcutanat care afectează dermul și hipodermul. Are tendința de a se localiza pe fese, șolduri, coapse, partea inferioară a genunchilor sau partea superioară a brațelor.

 

tratament masaj anti celulutic estetpro

Tratamentul prin masaj anticelulitic este o metodă eficientă de diminuare a celulitei, rezultatul fiind vizibil încă de la primele ședințe. Este una din cele mai bune soluții de a scăpa de aspectul inestetic de “coajă de portocală”, fiind un tratament local, în care se poate insista exact acolo unde este nevoie pentru a obține rezultatele dorite.

Prin faptul că reduce țesutul adipos și acționează favorabil asupra zonelor afectate de celulită, procedura de masaj anticelulitic are un important rol estetic. Prin ședințele de masaj anticelulitic se îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar, care poate deveni deficitar după perioade prelungite de stres sau datorită tulburărilor funcției hormonale.

Pentru efecte majore, masajul anticelulitic trebuie însoțit de o dietă echilibrată, aceasta ajutând la eliminarea toxinelor din țesuturi și redând pielii elasticitatea naturală. Masajul anticelulitic acționează nu numai asupra pielii, ci și asupra musculaturii, articulațiilor și ligamentelor.

 

Nu trebuie uitat că, similar altor terapii, există și unele contraindicații:

• stări patologice însoțite de alterarea stării generale cu febră, agitație
• fragilitate vasculară
• accidente vasculare recente
• cancer sau alte efecțiuni grave
• osteoporoză
• inflamații acute dermatologice, varice pronunțate

Tratamentul prin masaj anticelulitic este considerat a fi profund, foarte puternic și eficient în remodelarea țesutului adipos, netezind zonele afectate de celulită.

Ședințele de masaj anticelulitic se efectuează de obicei pe șolduri, picioare, fese, abdomen.

Influențele tratamentului prin masaj anticelulitic asupra organismului se explică în bună măsură prin acțiunea directă asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimulează suplețea și elasticitatea pielii și a țesuturilor subcutanate și se activează circulația sangvină și limfatică.

Trebuie să ținem cont că masajul anticelulitic nu este unul de relaxare, ci terapeutic și, tocmai de aceea, se folosesc procedee de masaj ceva mai ferme.

Pacientele care aleg această cale de luptă împotriva celulitei trebuie să știe că nu se pot face minuni peste noapte. Este nevoie de mai multe ședințe de masaj, în funcție de gradul de celulită de la care se începe tratamentul. De asemenea, acest tip de masaj este, de cele mai multe ori, dureros, în funcție și de pragul de sensibilitate al clientei.

De ce doare acest masaj? Deoarece celulita este o boală a pielii, iar procedura de masaj anticelulitic comportă manevre mai dure și profunde, cum ar fi: fricțiunile, frământatul, tapotamentul sau ciupiturile.

Beneficii

• elimină celulita, cu distrugerea micro și macro a nodulilor celulitici
• ajută la redobândirea elasticității și fermității pielii
• stimulează și îmbunătățește circulația sângelui
• tonifică musculatura
• reduce stratul adipos
• facilitează digestia și elimină constipația și balonările
• stimulează activitatea glandelor sebacee, contribuind la refacerea mantalei acide a pielii
• asigură schimburile nutritive dintre țesuturi, cu eliminarea deșeurilor metabolice
• are efect analgezic
• are efecte benefice asupra psihicului, ajutând la obținerea armonizării cu propria ființă și cu propriul corp

 

Drenajul limfatic

Circulația limfatică are în organism rolul de transportator al reziduurilor. Dacă există defecțiuni în sistem din cauza modului de viață nesănătos, lumea noastră interioară înnebunește. Lipsa de exercițiu determină, de asemenea, îngreunarea circulației limfatice, slaba circulație a sângelui și, în particular, drenajul limfatic defectuos. Organismul acumulează din ce în ce mai multă apă, celulele degenerează, pielea îmbătrânește și se lasă, ducând la dezvoltarea celulitei prin umflarea celulelor grase.

Importanța unui drenaj limfatic corespunzător merge mult peste rolul său de eliminare a reziduurilor. Limfa acționează ca un filtru al țesuturilor: distruge bacteriile și toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici. De aceea, sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sănătății corpului.

 

tratament masaj drenaj limfatic

Procedura constă într-un preso-masaj, prin care se acționează asupra lanțului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteză celulară. Reducerea drenajului limfatic și a circulației sângelui determină acumulări de grăsime, țesutul conjunctiv își pierde elasticitatea, apărând astfel imperfecțiuni și denivelări ale pielii. Pentru a optimiza drenajul limfatic este necesar ca mușchii să se contracte, țesutul conjunctiv să fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie.

 

Beneficii

• întărirea sistemului imunitar datorită stimulării ganglionilor limfatici
• dinamizarea circulației limfei în spațiile intercelulare
• accelerarea curentului limfatic și eliminarea rapidă a reziduurilor toxice
• antrenarea toxinelor care blochează procesele fiziologice
• intensificarea schimburilor nutritive și eliminarea toxinelor din corp
• ușurarea transportului acizilor grași și a colesterolului
• intensificarea, prin masaj, a curentului limfatic

 

Masajul de relaxare

Aplicarea acestei proceduri atenuează tensiunea, stresul, calmează durerile, relaxează mușchii încordați și îndepărtează starea de apatie. Mai presus de toate, masajul ne dă o senzație de bine.

Corpul este ajutat să elimine toxinele, conducând astfel la îmbunătățirea circulației sângelui și a limfei, dezvoltarea amplitudinii de mișcare la nivelul articulațiilor, având ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare. Masajul stimulează sau calmează, în funcție de ritmul și de profunzimea mângâierilor. De aceea, masajul poate să facă o persoană să se simtă vioaie, energică sau, dimpotrivă, să se simtă relaxată și somnoroasă.

 

Reducerea tensiunii musculare obținută prin masaj se află în strânsă legatură cu inducerea unei stări mentale pozitive, atenuează anxietatea și depresia, îmbunătățește capacitatea de concentrare și creează stări de relaxare profundă, înlăturând somnolența din timpul zilei și insomnia.

Masajul de relaxare nu este unul brutal sau dureros așa că vă veți putea simți corpul “plutind”. Se aplică manevre și procedee specifice, de la simpla mângâiere la batere, scuturare sau presare. Masajul de relaxare se efectuează cu uleiuri sau creme aromatice care stimulează starea de bine și relaxarea.

Beneficii

• îmbunătățește circulația sanguină și limfatică
• ajută la eliminarea toxinelor din organism
• crește elasticitatea pielii
• ajută la regenerarea țesuturilor
• relaxează musculatura
• elimină oboseala accentuată
• menține o bună stare de sănătate

Masajul de relaxare este indicat a se efectua cel puțin o dată pe săptămână și are ca scop menținerea organismului într-o stare de funcționare perfectă. Masajul de relaxare este recomandat persoanelor de toate vârstele, de la nou-născuți până la persoane de vârsta a treia.

Tratament disponibil în cadrul centrelor din Timișoara, Arad și Oradea.
Fă o programare acum!

Încearcă tratamentele noastre!

Datorită rezultatelor și încrederii clienților noștri am devenit prima opțiune în materie de tratatamente estetice non-invazive în toate cele trei orașe în care am deschis Centre EstetPRO.